3.18.2016

Mona de Pasqua


La mona de Pasqua és un dolç esponjós que sol menjar-se acompanyat de xocolata, du. És una tradició que simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències s'han acabat.
Tradicionalment el padrí regalava la mona al seu fillol el Diumenge de Pasqua o Pasqua Florida després de missa. El Dilluns de Pasqua era tradició que es reunissin dues o tres famílies o un grup d'amics i que anessin a menjar a algun indret la mona plegats, en un àpat en el que no hi mancava el conill a la brasa, la paella i, sobretot, el vi.

Recepte per fer aquesta Mona de Pasqua:
Ingredients:
6 ous
225 grams de sucre
225 grams de farina
1 sobre llevat en pols

Preparació
S'han de posar les clares a punt de neu, afegiu els rovells i el sucre sense parar de batre, a continuació la farina i el llevat.Unteu un motlló amb olí i aboqueu la massa,poseu-la al forn a 180 ª fins que estigui cuita.
Podeu posar-hi xocolata desfeta per sobre i guarnir-la.


Aquí teniu la que he fet aquest any !!!!