2.25.2014

Comença el CarnavalEl calendari de Carnaval
· Dijous gras
És el tret de sortida del Carnaval, i se'l coneix popularment com el dia de la truita, perquè s'acostuma a menjar truita amb botifarra d'ou. també en mengem coca de llardons.Originalment, la qüestió era atipar-se d'aliments greixosos, normalment en una sortida al camp, per preparar-se per a l'abstinència de la Quaresma.

· Divendres de Carnestoltes
Arriba Sa Majestat Carnestoltes, que llegeix un sermó ironitzant sobre els problemes i les autoritats del poble i convidant a la gresca desenfrenada. Els ciutadans el reben disfressats i organitzen una cercavila per a donar-li la benvinguda.
· De dissabte a dimarts de Carnestoltes
S'hi celebren els balls de màscares i disfresses i les comparses.
· Dimecres de cendra
És el dia de l'enterrament de la sardina i del rei Carnestoltes. És a dir que s'acaba la festa. Sa Majestat llegeix el seu testament, en què convida als ciutadans a posar fi a la disbauxa i començar una època de recolliment i devoció religiosa. El costum d'enterrar la sardina -una arengada- ve de l'antiga tradició de sortir al camp a berenar l'últim dia de les festes de Carnaval i fer aquest ritual per donar per acabat el període de Carnestoltes.