4.27.2014

JA EN TENIM DOS SANTS NOUS!!!!


El papa Francesc ha proclamat ,aquest diumenge 27 d'abril ,la santedat dels papes Joan XXIII i Joan Pau II i ha demanat, en una multitudinària cerimònia a la plaça de Sant Pere, que tots dos pontífexs siguin inscrits als llibres dels sants de l'Església. Ho ha fet en llatí, al començament de l'acte en què l'Església catòlica eleva als altars els dos papes, cerimònia que ha concelebrat amb el papa emèrit Benet XVI.
La proclamació de la santedat dels dos papes ha estat rebuda amb un gran aplaudiment a la plaça de Sant Pere, així com en altres llocs de Roma, on desenes de milers de pelegrins es concentren davant pantalles gegants des d'on segueixen la cerimònia.

 El procés per a la  beatificació de Joan Pau II i la seva posterior canonització ha passat per tots els requisits, entre ells el dels dos miracles realitzats per la seva intercessió, el de la curació de la monja francesa Marie Simon-Pierre i el del guariment de la costa-riquenya Floribeth Mora, totes dues presents a Sant Pere durant l'acte. Mentre que en el cas de Joan XXIII, beatificat l'any 2000 per Joan Pau II, el papa Francesc va accelerar el procés al firmar el decret per a la seva canonització sense que encara s'hagués comprovat el segon miracle necessari per ser sant.
 
 informació extreta de elperiodico.cat