3.22.2009

Receptes de cuina

Obrim una nova secció de cuina, si vols ppots enviar la recepta de cuina que més t'agradi.
la jana de 5è B, ha estat la primera , amb una recepta de lo més llaminera.

TARTA DE POMA

Ingredients per fer la massa: Per el farciment :

125 gr. farina ½ litre de llet
65 gr. sucre glass 100 gr. sucre
65 gr. mantega 40 gr. maizena
1 ou 2 ous
Sal 2 rovells d’ous
1 poma reineta gran
150 gr. Mermelada d’albercoc.

Preparació:

Per a la massa posa la farina en un recipient, on puguis ficar la mà, fent un volcà.
Col.loca al mig el sucre, la mantega, l’ou i una mica de sal. Barrejar tot amb la mà, fins a formar una bola. Amb l’ajuda d’un corró estirem la massa. Folrem el motlle triat. Punxem amb una forquilla la base i les vores. Fiquem al forn, precalentat, a 175º durant uns quatre o cinc minuts. Treure i reservar. Baixar el forn a 150º.

Farciment:

Escalfem la llet, reservant un got fred. En un bol posem la maizena i el sucre, anem barrejant bé i anem incorporant la llet freda sensa deixar de remoure. Posem els ous i batem tot.

Quan la llet estigui calenta l’incorporem la barreja i la posem a foc mig fins que espesseixi, sense deixar de remoure. Quan la crema estigui espessa es posa damunt del motlle folrat.

Es pela i es fa filets la poma, a continuació anem col.locant les làmines damunt de la crema, de manera que ens quedi el més bonic possible.

Agafem la mermelada d’albercoc i amb l’ajuda d’una botxa anem “pintant” la poma.

Ficar al forn a 150º durant vint-i-cinc o trenta minuts. Pasta aquest temps treurem i tornarem a “pintar”. Deixar refredar a temperatura ambient. Si vols donar-li més sabor a la crema li pots afegir canyella o vainilla en branca a l’hora de bullir la llet.

¡¡ QUE APROFITI!!!